13 Ιουν 2016


IDM Berlin 2016: Φινάλε με εννέα πανελλήνια ρεκόρ και παρουσία σε επτά τελικούς


                            Με τον Μπάμπη Ταϊγανίδη σε συνεδρία βελονισμού λίγο
                            πριν την κατάρριψη του 22ου Παγκοσμίου Ρεκόρ!
Έναν αθλητή με:
10 Ολυμπιακα μετάλλια 
12 Παγκόσμιους τίτλους 
22 Παγκόσμια ρεκόρ 
4 Συμμετοχές σε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ αγώνες


Η ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S12 από τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, σημάδεψε την ελληνική παρουσία κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας του ανοιχτού πρωταθλήματος κολύμβησης IDM Berlin 2016 που φιλοξενείται στην Γερμανία.

Ο Ταϊγανίδης κάλυψε την απόσταση σε 28.07 και ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ του Αμερικανού Τάκερ Ντουπρί από τις 25 Απριλίου 2014 επίσης στο Βερολίνο.

Και δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ με ελληνικό χρώμα στο ανοιχτό πρωτάθλημα κολύμβησης IDM Berlin 2016. Την 3η ημέρα των αγώνων, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέρριψε το ρεκόρ κόσμου στα 200μ. πεταλούδα κατηγορίας S9 με επίδοση 2:10.25. Το προηγούμενο ρεκόρ κρατούσε ο ίδιος με 2:13.09 από τις 17 Απριλίου 2015 στο Βερολίνο. 

Με εννέα πανελλήνια ρεκόρ και παρουσία σε επτά τελικούς, έπεσε η αυλαία για τα ελληνικά χρώματα στο ανοιχτό πρωτάθλημα κολύμβησης IDM Berlin 2016 που φιλοξενήθηκε στην Γερμανία. Τρία πανελλήνια ρεκόρ σημείωσε η Μαρία Τσάκωνα, ενώ η ίδια αθλήτρια ήταν παρούσα σε τρεις τελικούς Youth, δύο εκ των οποίων Α` τελικοί.


Πανελλήνια ρεκόρ εκτός της Τσάκωνα σημείωσαν οι Χρήστος Ταμπαξής, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Παναγιώτης Χριστάκης, Αντώνης Τσαπατάκης αλλά και η Σεμιχά Ριζάογλου.


                            Με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Δημοσθένη Μιχαλετζάκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: