15 Δεκ 2013





ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»


Οι οδηγοί σε διαθεσιμότητα κι ένα ιδιότυπο λουκέτο στο Νοσοκομείο μας...



Μετά τους συναδέλφους μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέσα στο καλοκαίρι για δύο ολόκληρους μήνες, μετά το λουκέτο στο Γεν. Πατησίων, μετά το ουσιαστικό κλείσιμο της Πολυκλινικής και του Αμ. Φλέμινγκ, αλλά και παράλληλα με το επαπειλούμενο λουκέτο στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, η Κυβέρνηση και ο Υπ. «Υγείας» βάζουν στο στόχαστρο τους οδηγούς των Νοσοκομείων.

Το μπαράζ εγγράφων της 2ης ΥΠΕ που ζητούσαν τα πλήρη στοιχεία των συναδέλφων μας οδηγών, αλλά και του στόλου των ασθενοφόρων που διαθέτει το Ασκληπιείο, συνεχίστηκε με τη ρητή τοποθέτηση του Γεν Γραμματέα του Υπ. «Υγείας», για την κατάργηση του κλάδου των οδηγών από τους Οργανισμούς των Νοσοκομείων. Από τις 20 του Δεκέμβρη, οι συνάδελφοί μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα. Δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, οι συνάδελφοί μας μαθαίνουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόλυση.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό: το Ασκληπιείο της Βούλας ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους συναδέλφους οδηγούς. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι (πρώτα και κύρια) απαραίτητες για τον ίδιο τον άρρωστο, που, χωρίς αυτούς, δεν έχει τη δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ των διαφορετικών κτιρίων του Νοσοκομείου.

Ένα Νοσοκομείο που εκτείνεται σε έκταση εκατό και πλέον στρεμμάτων, που αριθμεί πέραν των 25 κτιρίων, αντιμετωπίζει πρακτικά ένα ιδιότυπο «λουκέτο», από τις 20 του Δεκέμβρη. Και αν απαιτηθεί επείγουσα διακομιδή στην Καρδιολογική Μονάδα, ή στο Χειρουργείο; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας; Γεννούνται ερωτηματικά: μήπως είναι προ των πυλών μία απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες, που έναντι παχυλής αμοιβής (όχι φυσικά των εργαζομένων που θα απασχολούν) θα αναλάβουν το έργο των διαθεσίμων, πια, συναδέλφων μας;

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Κανένας συνάδελφός μας σε διαθεσιμότητα, κανένας άρρωστός μας σε κίνδυνο! Σας καλούμε όλες και όλους, να παλέψουμε για να σταματήσει τώρα η επιχείρηση της εκχώρησης της δημόσιας υγείας στα αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα. Σας καλούμε όλους και όλες, τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου και ώρα 8πμ, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας, να συγκροτήσουμε μία πλατιά επιτροπή αγώνα για τη διάσωση του μοναδικού δημόσιου Νοσοκομείου που διαθέτουν τα Νότια προάστια. Σας καλούμε, επίσης, να συμμετέχετε μαζικά στη συγκέντρωση έξω από το Υπ.Υγείας, την ίδια ημέρα, στις 12μμ.


Βούλα, 13/12/2013

Το Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: