10 Νοε 2013


Συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα της Υγείας




Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνος Ευσταθίου


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα της Υγείας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο τριήμερο στο Divani Caravel στην Αθήνα και διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνiς Γεωργιάδης και η Υφυπουργός Υγείας κα. Ζέτα Μακρή παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες. Ο κ. Υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά επηρεασμένος από την επίσκεψη του στο Καζακστάν όπου είχε παρευρεθεί προκειμένου να υπογράψει Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης για τον ιατρικό τουρισμό μεταξύ της Ελλάδος και του Καζακστάν.«Δε θα σας μιλήσω για την οικονομική ή την πολιτική κρίση αλλά για τις προσωπικές κρίσεις που περνάω , επηρεασμένος από την επίσκεψη μου στο Καζακστάν, όπου ενώ μιλώντας για θέματα που αφορούν στην Υγεία συνειδητοποίησα ότι το Καζακστάν τα έχουν λύσει και εμείς ακόμη τα συζητάμε». Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός Ανακοίνωσε την ίδρυση Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Β.Ελλάδος με στόχο να ενισχύσει το σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση καταστάσεων που αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία (π.χ. διασυνοριακές απειλές κ.τ.λ.) Νωρίτερα είχε προηγηθεί έντονο debate μεταξύ του κ. Παναγιώτη Μαχαίρα, καθ.Βιοφαρμακευτικής - Φαρμακευτικής Φαρμακευτικής Σχολής ΕΚΠΑ, και του κ. Μιχάλη Πιτσιλίδι , Φαρμακοποιό- Δημοσιογράφο Υγείας.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν ακόμη από το ΚΕΕΛΠΝΟ τα μεγαλύτερα προβλήματα Δημόσιας Υγείας όπως η ελονοσία, ο ιός του HIV, οι χρόνιες ηπατίτιδες, ο ιός της γρίπης και τα επιχειρησιακά σχέδια για τη λύσσα και τη φυματίωση. H κα Τζένη Κρεμαστινού, Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Healthtimes.gr μίλησε για τις δράσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τα νοσήματα αυτά και τόνισε ότι έχουν αποτελέσει υπόδειγμα επιδημιολογικής επιτήρησης και αντιμετώπισης. Τέλος δήλωσε "θα ήθελα να ευχαριστήσω και το ΕΚΕΠΥ που στέκεται αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή".

Οι εγγραφές στο συνέδριο έχουν ξεπεράσει τα 2500 άτομα ενώ το συνέδριο παρακολουθείται αυτή τη στιγμή από 700 άτομα!!






Με τον Διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ κ. Βεντούρη



Δεν υπάρχουν σχόλια: