3 Σεπ 2013Οι δικογραφίες για Σαχινίδη και Ζανιά

Σε διαγραφή χρεών δύο ιδιωτικών επιχειρήσεων, με συνέπεια να ζημιωθεί το Δημόσιο κατά 12,5 εκατ. ευρώ -και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης- φέρονται να προχώρησαν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και Γιώργος Ζανιάς, σύμφωνα με δικαστική έρευνα. Από δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί προκύπτουν, σύμφωνα με τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου, Γαληνό Μπρη και Γιάννη Δραγάτση, στοιχεία για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη των συγκεκριμένων υπουργών και ως εκ τούτου τις απέστειλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να διαβιβαστούν στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Οι Γ. Ζανιάς και Φ. Σαχινίδης, με αποφάσεις που έλαβαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, φέρονται να ευνόησαν τις εταιρίες Αφοί Γεωργίου Α.Ε. και Ωρίων ΑΤΕΒΕ, διαγράφοντάς τους χρέη από φόρους και τέλη και παρέχοντάς τους δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

περισσότερα.......


Σχόλιο

Πολιτικοί σαν τον Σαχινίδη, οσφυοκάμπτες και πειθήνια όργανα της Τρόικας, χωρίς ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας και ευθιξίας, γνήσιοι εκφραστές του αναχρονιστικού και παλαιοκομματικού, χωρίς αναστολές και ενδοιασμούς μείωσαν μισθούς και συντάξεις οδηγώντας στην εξαθλίωση και την φτώχεια μεγάλες κοινωνικές ομάδες, αύξησαν με τις πολιτικές τους την ανεργία των νέων στο 64% καθορίζοντας τον μισθό κάτω από τα 500 Ευρώ, οδήγησαν στην ξενιτιά χιλιάδες νέους πτυχιούχους και στέρησαν το όνειρο από μια ολόκληρη γενιά, ελέγχονται τώρα από  την δικαιοσύνη για τη διαγραφή χρεών ιδιωτικών επιχειρήσεων και ζημία του Δημοσίου......ενώ ο ρόλος τους στην περίφημη υπόθεση της λίστας Λανγκάρτ τους καθιστά υπόλογους στη συνείδηση της κοινής γνώμης.

Ήταν ο Σαχινίδης που λίγους μήνες πριν, σε κομματική διαδικασία στο Κιλκίς, απέδειξε πως ο Διάλογος, ο Αντίλογος και αντιπαράθεση επιχειρημάτων του είναι έννοιες αλλότριες. Τελώντας προφανώς σε σύγχυση δεν δίστασε να διακόψει και στην συνέχεια να αφαιρέσει τον λόγο από τον γράφοντα δείχνοντας την ενόχληση του σε αυτονόητη διαπίστωση - την ιδεολογική μετάλλαξη του Κινήματος.

Πολιτικοί σαν τον Σαχινίδη για το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποτελούν ξένο σώμα.Νέτα σκέτα. Στον αντίποδα η διευθύνουσα ομάδα του Κινήματος φαίνεται να τους επιβραβεύει δίνοντάς τους πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμη και στην εκδήλωση για την 39η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη. Τέτοια η κατάντια....
Δεν υπάρχουν σχόλια: